Astfel, una dintre prioritățile pe care Guvernul le va avea în perioada următoare este cea a dezvoltării infrastructurii rutiere, un obiectiv de maxim interes pentru români.

„Eu cred că pe infrastructura rutieră este o mare aşteptare legat de acest lucru şi cred că aici avem mai multe sensibilităţi la care trebuie să găsim răspunsul potrivit”, a spus Dăncilă la dezbaterea „Upgrade România: marile proiecte de investiţii în 2019″, întrebată care i se pare cel mai sensibil proiect de investiţii.

Pentru a se putea înregistra o dezvoltare rapidă, premierul vorbește despre anumite modificări legsilative care trebuie avute în vedere, precum și o debirocratizare accentuată.

„Au vorbit colegii mei de legea achiziţiilor publice – noi am schimbat această lege, dar încă mai sunt lucruri pe care trebuie să le schimbăm. Cred că trebuie să schimbăm şi mentalitatea de a acţiona, pentru că am creat, să spun aşa, un mod de a acţiona pentru fiecare proiect mare, şi anume contestaţia. S-a făcut o instituţie a celor care contestă mai puţin justificat sau mai mult”, a menţionat prim-ministrul României.

Viorica Dăncilă susține că unul dintre obiectivele de infrastructură de maximă importanță în perioada următoare este acela al căii ferate care să lege Gara de Nord de Aeroportul Henri Coandă pentru care au fost deja alocate fonduri.