Este vorba despre fundașul spaniol Gerarl Pique, fondatorul și președintele companiei Kosmos Holding. Situaţia îl nemulțumește pe Ion Țiriac, iar în ultimele luni acesta a profitat de fiecare ocazie ca să ironizeze tentativa lui Pique de a schimba tenisul.  Recent, miliardarul român a povestit un dialog purtat cu starul Barcelonei, în care l-a „taxat” pe acesta considerând că e greu ca un om care până acum nu a avut nicio legătură cu tenisul să aducă un plus în acest sport.

„I-am spus lui Pique, l-am întâlnit la Londra şi i-am spus extraordinar ce faci la tenis, te felicit, stii mult tenis, si eu acum stiu mult fotbal…  am vorbit cu FIFA, vreau penalty-ul sa se bata cu capul şi nu a înţeles cum cu capul. Nici eu nu înţeleg cum face el tenisul.

Exact aşa se bate, cu capul, cum dumneata baţi cu capul la tenis. Nu a inteles nimic, dar nu ma mira, e jucator de fotbal”, a povestit Ion Ţiriac.

La 17 octombrie, ITF şi Kosmos Tennis au anunţat că ediţia inaugurală a Cupei Davis în noul format va avea loc în perioada 18-24 noiembrie 2019, la Madrid. Capitala Spaniei va găzdui Cupa Davis şi în 2020, iar premiile vor fi similare cu cele de la un turneu de Grand Slam, scrie telekomsport.ro.