S-a aflat cine va conduce CNAS. Este vorba de un cercetător român din Londra, pe numele său Adrian Gheorghe. Potrivit informațiilor furnizate de jurnaliștii de la Libertatea, acesta este cercetător în economia sănătăţii la Imperial College London. Gheorghe a făcut parte din echipa lui Vlad Voiculescu și în primul mandat al acestuia la şefia Ministerului Sănătăţii.

Adrian Gheorghe are 35 de ani și  cercetător român în Londra, cu expertiză în finanţarea sănătăţii, evaluarea economică a intervenţiilor de sănătate publică şi povara economică a bolii. Din noiembrie 2018, Adrian Gheorghe lucrează, ca senior health economist, în departamentul de epidemiologie a bolilor infecţioase la Imperial College London.

Între 2015 şi 2018, Gheorghe a lucrat ca “economist în sănătate” la Oxford Policy Management, o firmă de consultanţă în dezvoltare internaţională care îşi propune să ajute ţările cu venituri mici şi mijlocii să atingă creşterea economică şi să reducă sărăcia prin reforma politicilor publice.

Legătura neștiută cu Voiculescu

Din 2016, acesta a făcut parte din echipa lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătăţii. Printre proiectele la care a lucrat acesta se numără mecanismul de feedback al pacientului, menit să-i ajute pe pacienţi să sesizeze actele de corupţie din spitale.

Pe de altă parte, noul secretar de stat pe probleme legate de pandemie va fi un medic din Brașov. Este vorba de Andreea Moldovan, medic infecţionist director medical la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov. Detalii pe acest subiect au fost oferite de presa locală, care a arătat că decizia survine în contextul în care se vorbește despre desființarea ca entitate juridică a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și preluarea acestuia de către Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Brașov. În plus, jurnaliștii au mai arătat că Andreea Moldovan este unic asociat și administrator la Infectio Medical SRL și acționar la Teo Health SA. La ultima firmă este acționar și Bogdan Moldovan. Acesta este unic asociat și administrator și la Transplant Surg SRL.