Premierul Ludovic Orban a mărturisit, în trecut, cu ce s-a ocupat tatăl său, Emeric (Imre) Orban. Fosta slujbă a tatălui său l-a pus pe liderul liberal de acum într-o poziţie delicată.

Imre Orban s-a născut în Odorheiu Secuiesc, însă şi-a petrecut o mare parte din viaţă în Brașov. El a fost agent al Securităţii, a recunoscut liderul PNL, dar cu mult timp înainte de a se naşte el. Mai exact, Imre Orban a lucrat ca șef-serviciu și locțiitor la Serviciul Raional Stalin în perioada 1948 – 1956, fiind trecut în rezervă de către Securitate înainte de a se naşte fiul său, Ludovic. Tatăl lui Ludovic Orban a fost căpitan al Securităţii, lucru confirmat şi de politician într-una din emisiunile moderate în trecut de către Robert Turcescu.

Probleme pentru Ludovic Orban din cauza Securităţii

Faptul că tatăl său a lucrat la Securitate i-a creat probleme lui Ludovic Orban, pentru că au încercat să-l racoleze şi pe el în timp ce se afla în armată, însă actualul lider liberal a refuzat vehement acest lucru. Ludovic Orban a recunoscut, în cadrul emisiunii de pe Realitatea TV, că Securitatea nu a privit cu ochi buni refuzul său şi l-a persecutat ani întregi după acel moment.

“Am și suferit de pe urma acestui refuz, fiindcă mi s-a violat corespondența și a trebuit să rad diferite chestii uscate de pe faianța de la WC”, mărturisea Ludovic Orban.

Actualul premier a fost atacat din cauza trecutului comunist al tatălui său

Ludovic Orban a avut parte de critici din partea adversarilor politici din cauza trecutului tatălui său. Astfel, senatorul Daniel Zamfir declara că faptul că familia Orban ar putea fi considerată una de disidenţi “e un nou scuipat pe obrazul celor care chiar au suferit de pe urma comunismului”, scrie fanatik.ro.

“Am auzit de la un vicepreședinte al PNL că familia d-lui Orban a suferit de pe urma regimului comunist. Nu știu dacă o face din necunoaștere, din slugărnicie sau mai degrabă așa le-a spus Orban.

Eu sunt de principiu că nu trebuie sa răspundă copiii pentru faptele părinților, dar asta e prea mult. La Brașov, ludovicul are mulţi scheleți in dulapul familiei sale. Repet, nu e vina lui că e băiatul lu’ tata sau nepotul unchiului. Dar să auzim că au fost disidenţi, e un nou scuipat pe obrazul celor care chiar au suferit de pe urma comunismului.

Apropo, Ludovice, ca președinte al PNL, partid istoric ANTI-COMUNIST, ai avut curajul sa te întâlnesti la Brașov cu dl Octav Bjoza, președintele AFDPR sau cu Marius Boariu, presedintele Asociației 15 Noiembrie? Așa doar, să le spui și lor cum a suferit familia ta de pe urma comunismului”, spunea în trecut Daniel Zamfir.