„Credeați că vor să destabilizeze și să slăbească doar instituțiile din Justiție? Greșit. ANAF este o altă țintă majoră.

 Din cele 4.100 posturi vacante desființate recent la nivel guvernamental, cca 3.000 sunt de la ANAF. Probabil că va întrebați de ce-ar conta niște posturi vacante, care nu sunt nici măcar bugetate, adică nu consumă bani?

 Rotițele ANAF, cea mai complexă și dificilă instituție din România, sunt unse, reparate și făcute să meargă de acei mici șefi de serviciu sau de birou, din cadrul direcțiilor (departamentelor), care nu ies niciodată în față și-și fac meseria indiferent de culoarea politică a guvernului.

 Cum legea prevede că nu poți avea un serviciu sau birou într-un departament fără un număr de X posturi (fiind gândit la acel moment un alt parcurs al ANAF), acestea se vor desființa și odată cu ele vor dispărea și adevărații tehnocrați. Cei care mai reușeau să tempereze o parte din ideile crete ale șefilor mari numiți politic. Sau să repare efectul acestora.

 În loc să ocupe posturile, acolo unde este nevoie cu adevărat, PSD dărâmă cărămidă cu cărămidă instituția care trebuie să echilibreze bugetul distrus tot de ei.

 De ce zic că este o acțiune concertată asupra ANAF? Pentru că de celelalte ministere de-abia s-au atins. Cca 80% din totalul posturilor desființate provin de la ANAF. Din MFP dispar nici 100 de posturi iar la Casă de Pensii rămân vacanțe câteva mii!!! La fel și în celelalte instituții.

 În acest timp, pe inodorul și viitor client al avocaților Ionuț Mișa, președinte ANAF, îl preocupă doar propriile „combinații” iar pe sindicalistul șef, ca de obicei, concursurile de angajare în vamă aflate în derulare.

 Foarte curând veți afla lucruri interesante despre o astfel de „combinație” strigătoare la cer.”, a scris fostul șef ANAF pe Facebook.