Ion Țiriac, în vârsta de 80 de ani, este un om de afaceri de succes, dar și printre cei mai mari tenismeni din lume. Însă, cariera de succes în tenis și afacerile nu sunt singurele lucruri cu care Țiriac s-a ocupat de-a lungul vieții. Acesta a fost implicat în mai multe proiecte și a avut și câteva locuri de muncă.

În tinerețe, afaceristul s-a făcut remarcat și ca jucător de hochei profesional, iar în paralel era și jucător de tenis. Cu peste 40 de premii câștigate în tenis, cu siguranță, campionul a scris istorie pentru țara noastră.

Ion Țiriac, șlefuitor de diamante

Marele campion a devenit șlefuitor de diamante, după retragerea sa din tenis. Însă, a continuat să se implice în viața sportivă, ocupând posturile de antrenor, promoter, manager, consultant și organizator de turnee de tenis.

Un alt proiect, în care s-a implicat Țiriac, a fost în domeniul natației. Astfel, în colaborare cu News Corporation, afaceristul a contribuit la promovarea unor evenimente organizate de Federația Internatională de Natație.

Acesta a ocupat și funcțiile de președinte al Comitetului Olimpic Român, dar și de președinte de onoare al Asociației Române de Tenis.

Ion Țiriac a debutat în afaceri prin anul 1988, iar în 1990 a pus bazele băncii Comerciale Ion Țiriac, devenită, ulterior, Unicredit Țiriac Bank. Câțiva ani mai târziu, în 1994, a înființat prima societate de asigurări din România, cunoscută sub numele de Allianz Țiriac Asigurari. Iar de aici, drumul său a fost pavat cu un succes răsunătoar pe piața de afaceri din România.

Implicat în activități caritabile

De asemenea, Țiriac a fost implicat și în activități caritabile. Acesta a pus bazele Fundației Casa Copilului din Brașov, dar și Fundației Țiriac.

De-a lungul timpului, Țiriac a fost distins cu cele mai înalte titluri. Afaceristul este Doctor Honoris Causa și a fost inclus în International Tennis Hall of Fame, cea mai înaltă distincție posibilă într-un sport. În decembrie 1971, a primit Ordinul Muncii Clasa I. Acesta a mai fost decorat de catre Președinția României cu următoarele distincții: Ordinul Serviciul Credincios în Grad de Mare Ofițer (în noiembrie 2000), Ordinul ”Meritul Sportiv” clasa I (martie 2004) și Ordinul ”Steaua României” în Grad de Cavaler (în septembrie 2004).

Pasionat de mașini de colecție

Țiriac este pasionat de mașini de colecție. Milionarul este singurul din lume care deține două exemplare de Rolls-Royce Phantom IV.