Ion Țiriac e mare amator de vânătoare. Copiii mei îl poreclesc “Pușca”. Mereu îmi zic copiii: “Tata, Țiriac ăsta de ce mereu vânează căprioare?”. “Măi, e un sport popular. Nu le omoară de tot”. “Nu, nu! Am văzut că le omoară!”. “Și lui tata îi plac căprioarele!”. “Cum? Și tu împuști?”. “Nu! Eu le bag în pat!”, a spus Ilie Năstase, potrivit Gazeta Sporturilor.

Ilie Năstase, 73 de ani, a povestit un episod şocant care a avut loc în decembrie 1989, imediat după fuga lui Nicolae Ceaușescu.

“Ion Țiriac avea o pușcă de la Maurer (n.r. – Ion Gheorghe Maurer, fost ministru în era comunistă), model “Holland Holland”. Mi-a zis mie de vreo două ori să i-o aduc în Franța, la Paris. Am vorbit cu Valentin (n.r. – Valentin Ceaușescu, fiul lui Nicolae Ceauşescu) și când credeți că mi-a ieșit aprobarea să ies cu pușca? În ziua Revoluției! Eu eram cu pușca într-o geantă de piele.

Eram cu Cornel Dinu și mă duceam cu ea la aeroport. Atunci s-au împușcat niște soldați… Aveam totul de la poliție, era pușcă de vânătoare. M-am suit cu pușca în avion! Ambasadorul Franței m-a băgat în avionul în care era toată ambasada. Eram într-un Air France! Îmi spunea că nu ne va ataca nimeni”, a mărturisit Năstase.