Omul de afaceri Ion Ţiriac are planuri mari în Bucureşti. El pregăteşte construcţia unui complex rezidenţial de lux, în apropierea stadionului Giuleşti.

Mai precis, este vorba despre un teren de 2,5 hectare, teren pe care se afla fosta Întreprindere de Fabricație și Montaj Ascensoare IFMA. În numai câteva zile, tot ce se afla acolo a fost demolat, pentru a face loc complexului ce va găzdui apartamente şi penthouse-uri luxoase, dar şi piscine, spa şi dotări şi aparatură de ultimă generaţie.

Pe acest teren se situează şi turnul IFMA, construit în anii ’80 pentru testarea ascensoarelor. La 114 metri, era cea mai înaltă construcție industrială din București și totodată cel mai înalt turn pentru testarea ascensoarelor din Europa. Construcția este formată din 8 puțuri și câteva laboratoare, folosite pentru testarea ascensoarelor, precum și pentru realizarea unor experimente specifice, necesare în construcția ascensoarelor. Era considerată cea mai sigură clădire din Bucureşti în cazul unui cutremur puternic. Deocamdată nu se ştie dacă acest turn-simbol va fi şi el demolat sau nu, scrie digisport.ro.

Veşti proaste privind planurile lui Ţiriac

Noul an nu vine doar cu veşti bune pentru Ion Ţiriac. Tradiționala vânătoare de la Balc, organizată de miliardar, va lua o pauză în acest an. Totul din cauza pestei porcine africane care afectează fondul de vânătoare, fiind unul dintre cele 10 focare la mistreți din județul Bihor.

“Vânătoarea de la Balc nu poate avea loc anul acesta, deoarece ei nu au voie să organizeze vânătoare având fond afectat de pesta porcină africană. Ei ştiu acest lucru şi nici nu ne-au trimis vreo solicitare în acest sens. Fondul de vânătoare de acolo este între cele 10 focare la mistreţi din judeţul Bihor”, a declarat, pentru Agerpres, dr. Remus Moţoc, directorul DSVSA Bihor.