Averea lui Ion Țiriac a fost estimată la suma de 1,1 miliarde de dolari. Recent, fostul sportiv a donat câteva zeci de mii de dolari pentru combaterea dezastrului natural de pe teritoriul Australie, potrivit playtech.ro

Ioana, fiica acestuia, a anunțat pe Instagram despre ce sumă este vorba.

Mesajul fiicei lui Țiriac

Australia arde, iar românii au sărit să ajute. 54.000 dolari donaţi în ultimele zile pentru această cauza. Fundaţia Ţiriac va începe şi ea cu o donaţie de 54.000 dolari în numele românilor”, a fost mesajul fiicei lui Ion Țiriac.

O nouă stare de urgență pe teritoriul Australiei

Vineri, autoritățile au anunțat o nouă stare de urgență pe teritoriul Australiei. În acest sens, incendiile de vegetație au făcut ravagii atât în sudul, cât și în estul țării, din pricina rafalelor de vânt care împrăștie focul. Mai mult, în anumite regiuni populația a fost evacuată, pentru a nu se afla în calea pericolului. Este vorba despre 250.000 de persoane, care au fost nevoite să își părăsească, chiar și temporar, locuințele.

Sezonul incendiilor de vegetație care au cuprins Australia a început în luna septembrie de anul trecut. Până în prezent, 27 de persoane au murit, potrivit datelor oficiale ale guvernului, pe când 10,3 milioane de hectare au fost mistuite de flăcări.

Ce transmit meteorologii

„Australia se încălzeşte, sezonul incendiilor se lungeşte, iar severitatea vremii favorabile incendiilor din timpul acestui sezon este din ce în ce mai frecventă”, au transmis, vineri, meteorologii, potrivit sursei menționate.