Consilierul premierului pe politică externă este Andreea Păstârnac, foarte apropiată de Liviu Dragnea. Păstârnac a fost ambasador în Israel şi ministru pentru diaspora în Cabinetele Grindeanu şi Tudose. Potrivit unor surse politice, citata de Adevarul, Andreea Păstârnac a susţinut în interiorul Guvernului mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Pe probleme economice, Viorica Dăncilă îl are consilier pe Darius Vâlcov, condamnat la 8 ani de închisoare în primă instanţă pentru fapte de corupţie. În ciuda sentinţei, Vâlcov a rămas în guvern şi, potrivit unor surse politice, este extrem de influent, în condiţiile în care se bucură de sprijinul lui Dragnea.

Elena Dascălu, doctor în economie la ASE Bucureşti, şi-a început cariera în 1980 la Ministerul Finanţelor. A mai ocupat, în perioada 2001-2005 funcţia de consilier la Camera Deputaţilor în Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare. În următorii trei ani, a servit statul din funcţia de secretar de stat în Ministerul Finanţelor, devenind apoi vicepreşedintele Curţii de Conturi. Din octombrie 2017, Elena Dascălu a fost, pe rând, unul dintre consilierii personali ai premierului Mihai Tudose şi, acum, al Vioricăi Dăncilă.