CAC 40, indicele bursei de la PAris, are de asemenea o scădere de 0,77%, iar DAX una de 0,21%.
Bursa de Valori București are scădere doar pe indicele BET-FI, în timp ce BET și BET-C sunt pe verde.
Coreea de Nord a tras marţi mai multe salve de obuze, circa 50 potrivit postului de televiziune YTN, asupra insulei situate în Marea Galbenă, într-o zonă disputată de cele două Corei, în care s-au produs şi alte incidente în trecut.
<embed allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" type="application/x-shockwave-flash" src="https://www.youtube.com/v/QUKZ_LiObok?fs=1&hl=en_US" height="385" width="640"></embed></embed><//embed>

Doi soldaţi sud-coreean au fost ucişi şi alţi 12 au fost răniţi, a indicat armata, care a desfăşurat un detaşament pe insula de 7 kmp unde trăiesc între 1.500 şi 1.700 de civili.

Martorul citat a mai adăugat că nu îşi aminteşte de un precedent atac cu obuze al Coreei de Nord asupra insulei pe care locuieşte.
Insula Yeonpyeong se află la sud de linia de frontieră stabilită de ONU după războiul din Coreea (1950-53), dar la nord de linia de demarcaţie solicitată de Phenian. Grave incidente navale s-au produs în aceeaşi zonă în 1999, 2002 şi noiembrie 2009, notează AFP.