În acest context, Ryanair i-a asigurat pe piloţi că va plăti salarii mai mari decât rivalele sale. 

Săptămâna trecută, compania aeriană a anunţat că va reprograma alţi 400.000 de pasageri care au rezervat bilete la 18.000 de zboruri, în perioada noiembrie 2017 – martie 2018, costul acestor modificări fiind estimat la 25 de milioane de euro. Luna aceasta, Ryanair a informat că anulează 2.100 de zboruri, de această decizie fiind afectaţi 315.000 de clienţi. 

Sindicatele au anunţat că mulţi piloţi au părăsit Ryanair în ultimele luni pentru companiile aeriene rivale, unde obţin contracte mai sigure, mai bine plătite, şi condiţii de muncă mai bune. 

Conducerea companiei irlandeze susţine că informaţiile privind numărul insuficient de piloţi este falsă, apreciind că mai puţin de 260 dintre cei 4.200 de piloţi angajaţi la Ryanair au plecat anul acesta, iar în prezent sunt în curs de angajare peste 650 de piloţi. 

Joi, directorul general Michael O’Leary a trimis piloţilor o scrisoare de trei pagini în care promite “o îmbunătăţire semnificativă a salariilor, a contractelor, a condiţiilor de muncă, a progreselor în carieră în următoarele 12 luni şi o reducere a activităţii”, se arată în documentul consultat de Reuters. 

Ryanair “va bate” nivelul salariilor şi siguranţa locului de muncă oferite de companiile aeriene Jet2 şi Norwegian Air, susţine Michael O’Leary, care a repetat promisiunea de majorare a salariilor anuale ale piloţilor cu 5.000 – 10.000 de euro la patru baze cheie ale companiei, iar la alte baze vor fi negociate majorări salariale. 

De asemenea, în următoarele 12 luni vor fi oferite bonusuri de loialitate cuprinse între 6.000 şi 12.000 euro, susţine şeful companiei irlandeze. 

Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timişoara, Bucureşti şi Craiova. 

Anul trecut, compania a avut, în România, 2,6 milioane de pasageri, iar pentru acest an estimează o creştere de 40%, după ce vor fi introduse patru noi rute.

SURSA: Agerpres