Reducerea frecvenţei zborurilor este valabilă până în 8 aprilie

Compania aeriană irlandeză a precizat că, începând de marţi, va suspenda toate zborurile sale interne din şi către Bergamo, Parma, Treviso şi Milano şi va opera un număr semnificativ redus de curse aeriene internaţionale din şi către cele patru oraşe, precum şi din Veneţia şi Rimini. Zborurile vor avea loc numai în zilele de vineri, sâmbătă, duminică şi luni, a informat Ryanair.

Pe data de 2 martie, Ryanair anunţase că va reduce numărul de zboruri din şi către Italia, cea mai mare piaţă a sa, cu 25% în perioada 17 martie – 8 aprilie, din cauza scăderii semnificative a rezervărilor, ca rezultat al extinderii rapide a epidemiei de coronavirus. Şi companiile aeriene britanice easyJet şi British Airways au anulat mai multe zboruri către nordul Italiei.

Operatorii aerieni din întreaga lume şi-au suspendat zborurile sau şi-au modificat serviciile, ca răspuns la extinderea epidemiei.

Perioada următoare va fi dificilă

Săptămâna trecută, directorul general al Ryanair, Michael O’Leary, a admis că următoarea perioadă va fi dificilă. El a declarat că se aşteaptă la scăderea rezervărilor în următoarele 2-3 săptămâni, însă, în cazul în care criza se va stabiliza, rezervările se vor redresa.

“Cred că vom vedea o revenire rapidă la normal”, a dat asigurări O’Leary.

Italia este cea mai afectată ţară din Europa de epidemia de coronavirus. Duminică, Agenţia Italiană pentru Protecţie Civilă a anunţat că numărul de cazuri de contaminare cu noul coronavirus a crescut cu un sfert, la 7.375 de persoane, iar numărul morţilor a urcat cu 133, până la 366 de victime. Analiştii avertizează că economia italiană, deja slăbită, ar putea intra în a patra recesiune din ultimii 12 ani.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Bucureşti şi Craiova.