Comapania Ryanair este serios interesată de preluarea unei participații majoritare la Alitalia, însă “doar dacă activitățile companiei vor fi reorganizate substanțial” și „nu vor fi interferențe” din partea guvernului Italian, a confirmat şeful companiei aeriene, Michael O’Leary.

Alitalia a declanșat procedurile de faliment, încă de la începutul lunii mai, pentru a doua oară în ultimul deceniu, după ce angajații au respins reducerile de personal și alte concesii legate de un plan de reorganizare în valoare de 2 miliarde de euro destinat salvării companiei.

Alitalia, a anunţat anterior că toate opțiunile pentru a rămâne solvabilă, după ce angajații au respins planul de recapitalizare, au epuizat. Planul de recapitalizare implica desființarea a 1.600 de locuri de muncă dintr-un total de 12.500.

Alitalia a primit în jur de 10 oferte neangajante până vineri, 21 iulie, când a expirat termenul pentru depunerea documentelor. Printre ofertanți se numără și Etihad Airways, care deține un pachet de 49% la Alitalia și vrea să preia restul de până la 100%.