OMV este pregătit să injecteze capital la Petrom şi vede cu optimism perspectivele companiei româneşti în 2010, a declarat miercuri directorul general al grupului austriac, Wolfgang Ruttenstorfer, citat de Reuters.

“Ne-am angaja în infuzii de capital la companie oricând, sperăm că vom avea ocazia să facem asta în 2010. Considerăm România o zonă de investiţii foarte atractivă, unde vom continua să investim”, a arătat el.

Surse guvernamentale au declarat în luna decembrie că statul român este dispus să participe la o majorare de aproape un miliard de euro a capitalului social al Petrom, contribuţia Ministerului Economiei şi a Fondului Proprietatea însumând aproximativ 400 milioane euro.

Petrom face parte din grupul austriac de petrol şi gaze OMV, care deţine 51% din acţiunile companiei. Statul controlează, prin Ministerul Economiei, un pachet de 20,6% din titlurile Petrom, iar Fondul Proprietatea are 20,1%. Restul acţiunilor, reprezentând un pachet de 8,24%, sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti.

Acţiunile Petrom (simbol SNP) se tranzacţionau miercuri, în jurul orei 12:00, la 0,286 lei pe unitate, în urcare cu circa 1% faţă de cotaţia de marţi.