"La 24 februarie, din regiunea Rostov (la frontiera cu Ucraina – n.red.) va pleca o coloană de vehicule transportând ajutor umanitar pentru locuitorii din Doneţk şi Lugansk", a precizat ministerul rus.

Potrivit sursei menţionate, acest nou ajutor umanitar va consta în alimente, medicamente, produse de primă necesitate.

Precedentul convoi umanitar rus a ajuns vineri în estul separatist al Ucrainei, 30 vehicule transportând în regiune peste 200 de tone de ajutor umanitar constând în principal în alimente, după cum a indicat Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă.

Rusia a trimis, de la mijlocul lunii august anul trecut, peste 15 convoaie umanitare. Niciunul din aceste convoaie nu a fost însă inspectat de partea ucraineană sau de Crucea Roşie. De fiecare dată, Ucraina a atras atenţia că, prin trimiterea acestor "convoaie umanitare", cu un conţinut necunoscut şi fără acordul şi permisiunea autorităţilor de la Kiev, Rusia încalcă legislaţia ucraineană şi pe cea internaţională. Surse din Consiliul ucrainean pentru Securitate şi Apărare susţin că toate aceste "convoaie umanitare" trimise în teritoriile controlate de separatişti conţin în principal arme şi muniţii pentru aceştia.AGERPRES