Rusia trimite o undă de șoc în toată lumea, după ce Nevskoe Design Bureau (PKB) a dezvăluit un nou concept de portavion. Acesta poartă numele de UMK Varan.

Așadar, un birou rus de proiectare și cercetare din industria construcțiilor navale, elaborează diverse propuneri de noi portavioane

DefenseRomania.ro informează că producătorul rus de nave de război Nevskoe Design Bureau a dezvăluit un nou concept de portavion modular.

Rusia trimite o undă de șoc în toată lumea

Potrivit sursei anterior menționate, UMK Varn se poate caracteriza printr-un grad ridicat de automatizare și posibilitatea utilizării sistemelor robotizate.

Acesta poate transporta 24 de avioane multi rol, șase elicoptere și până la 20 de avioane fără pilot.

Deplasarea navei este de aproximativ 45 mii tone, lungime – aproximativ 250 m, latime – 65 m, pescaj – 9 m și capabil să atingă o viteză de până la 26 de noduri.

Rusia a prezentat multe concepte de portavion

În ultimii ani Rusia a prezentat într-adevar mai multe ”noi concepte de portavion”.

La începutul anului 2020, același biroul de proiectare, Nevskoye, a dezvăluit proiectul pentru un viitor portavion nuclear, numit “Lamantin” (proiectul 11430E).

Macheta portavionului nuclear pe care industria navală rusă ar vrea să-l construiască a fost expusă, la sfârșitul anului 2019, în cadrul unei expoziții militare la Sankt-Petersburg, potrivit United Shipbuilding Corporation.