Vladimir Putin este cu ochii pe SUA! Cursa înarmării este în plin avânt: Rusia va face totul pentru a-și apăra interesele

Vladimir Putin a susținut că problema a început „odată cu retragerea SUA din Tratatul antirachete balistice în 2002”.

„Cursa înarmării este în plin avânt, din păcate. A început odată cu retragerea SUA din Tratatul antirachete balistice în 2002: un document fundamental, piatră de temelie a securităţii internaţionale. Aceasta nu este o simplă apărare, ci o încercare de a obţine avantaje strategice prin slăbirea potenţialului nuclear al unui adversar ipotetic”, a declarat Vladimir Putin.

Putin este gata să discute despre reducerea armamentului

De asemenea, președintele Rusiei a spus și că este „gata să discute despre reducerea armamentului”, însă nu vrea să discute „de dragul discuțiilor”. Astfel, i-a acuzat pe americani că „transferă responsabilitatea” spre Moscova și a adăugat că „Rusia va face totul pentru a-și apăra securitatea și interesele”.

„Suntem gata să vorbim despre reducerea armamentului”, a afirmat preşedintele rus, care a spus că își dorește un dialog detaliat pe tema dezarmării, fără a purta „discuţii de dragul discuţiilor”.

Totodată, Vladimir Putin a spus că administrația actuală de la Washington „merge pe această cale”, referindu-se la acordurile încheiate cu președintele Joe Biden, în timpul summit-ului de la Geneva.

Acesta a vorbit și despre „temerile Occidentului cu privire la moartea democrației în Rusia”, explicând că acest lucru este „mult exagerat” iar criticii Kremlinului „ar trebui să se gândească mai bine la ce se întâmplă la ei acasă”.

Anunțul făcut anterior de Putin

Anterior, Vladimir Putin a declarat că ţara este oricând dispusă şi pregătită să crească livrările de gaze naturale către Europa. Tot ce este nevoie e ca Europa să ceară acest lucru.

Liderul de la Kremlin a mai respins, în declaraţia sa, acuzele potrivit cărora Rusia ar fi limitat livrările de gaze din motive politice. Totuşi, Putin spune că ţările europene ar trebui să încheie contracte pe termen leng cu Gazprom, pentru a se evita astfel de probleme, transmit agenţiile Reuters şi AFP.

„Dacă ei cer să creştem mai mult (livrările de gaze – n.red.), suntem gata să le creştem. Le vom creşte cu cât cer partenerii noştri. Nu există niciun refuz, niciunul”, a declarat Vladimir Putin, prezent la o conferinţă pe teme energetice.