Premierul rus a subliniat că cea de a doua linie a conductei Turkish Stream este destinată livrării de gaze naturale pentru statele europene. 

"Acum purtăm discuţii cu mai multe state europene pentru a stabili unde este mai bine să fie amplasat punctul de intrare în Europa", a spus Medvedev. Potrivit acestuia există mai multe propuneri referitoare la locul unde ar putea fi acest punct de intrare, în special în Grecia şi Bulgaria. 

"Atunci când va fi luată o decizie cu privire la acest subiect, în primul rând ar trebui analizaţi factorii economici, pentru că un gazoduct nu este un proiect politic ci unul pur economic" a spus Medvedev. 

La începutul acestei luni, grupul energetic rus Gazprom a început să amplaseze cele două conducte submarine care formează gazoductul Turkish Stream şi intenţionează să termine lucrările până la finele lui 2019. 

În luna octombrie 2016, Rusia şi Turcia au semnat un acord bilateral pentru construcţia gazoductului Turkish Stream, care va transporta gaze naturale ruseşti în sud-estul Europei. Acordul prevede amplasarea a două conducte pe fundul Mării Negre, iar fiecare din cele două linii va avea capacitatea de a transporta 15,75 miliarde metri cubi de gaze naturale pe an. 

Turkish Stream face parte din planurile Rusiei de a ocoli Ucraina, principala conductă de tranzit pentru livrările de gaze naturale ruseşti destinate Europei. Mai multe dispute între Kiev şi Moscova au condus la suspendarea livrărilor de gaze naturale ruseşti destinate Europei via Ucraina. 

AGERPRES