Moscova îndeamnă de mai multă vreme cele două părţi să iniţieze negocieri menite să reducă tensiunile cu privire la programul nuclear şi cel balistic al Coreei de Nord, programe pe care Phenianul continuă să le dezvolte în pofida numeroaselor rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU, conform Agerpres.

"Deschiderea Rusiei de a pregăti calea pentru o detensionare este evidentă", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. 

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a îndemnat luni Washingtonul şi Phenianul să înceapă negocieri, afirmând că Rusia este gata să faciliteze asemenea convorbiri. 

Chiar dacă reprezentanţi ai Departamentului de Stat american susţin că sunt în căutarea unei soluţii diplomatice, preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat că Phenianul trebuie să renunţe la armele sale nucleare înainte ca orice fel de negocieri să poată începe. 

Consiliul de Securitate al ONU a votat în unanimitate vinerea trecută în favoarea impunerii de noi sancţiuni la adresa Coreei de Nord, ca răspuns la testul său recent de rachetă balistică intercontinentală, sancţiuni pe care Phenianul le-a calificat drept "act de război" ce echivalează cu o blocadă economică totală.