'Vom majora preţurile. Va fi o majorare decentă care va fi convenabilă pentru fermieri' a declarat Evgeny Gromyko citat de agenţia Itar Tass, fără a preciza încă care vor fi noile preţuri. Anterior, în mass media din Rusia au apărut informaţii potrivit cărora guvernul de la Moscova va majora preţurile de achiziţie pentru fondul de intervenţie cu aproximativ 1.000 de ruble pe tonă. 

De asemenea, Gromyko a anunţat că Ministerul rus al Agriculturii a elaborat propuneri pentru modificarea taxei la exporturile de cereale, ceea ce va reduce 'semnificativ' povara suportată de companii. 

Rusia este unul dintre cei mai importanţi exportatori mondiali de grâu. Începând de la 1 iulie, ţara a introdus o taxă de cel puţin 50 de ruble pentru fiecare tonă de grâu exportat. În ultima vreme au crescut aşteptările că această taxă va fi redusă în urma presiunilor venite din partea industriei agricole. 

În sezonul trecut Rusia a fost al treilea mare exportator mondial de grâu iar în acest sezon ar putea recolta o cantitate de 62 de milioane de tone de grâu, ceea ce ar fi cea de-a treia mare recoltă înregistrată vreodată de Rusia.

AGERPRES