Criza de lichiditati de pe piata financiara rusa este tot mai evidenta, in ciuda afirmatiilor oficialilor de la Kremlin, inclusiv a presedintelui Dmitri Medvedev.

Ministerul rus de finante va pompa in piata nu mai putin de 500 de miliarde de ruble, ceea ce echivaleaza cu aproximativ 20 de miliarde de dolari.

Banii vor fi acordati in cadrul a doua licitatii organizate de cate Minsterul de Finante de la Moscova.

In cadrul primei licitatii, care va avea loc la data de 30 septembrie, vor fi puse la batatie 200 de miliarde de ruble (8 miliarde de dolari), la o dobanda de minimum 8,25% pe an.

Restul sumei, de 300 miliarde de ruble (aproximativ 12 miliarde de dolari) va fi oferita in cadrul unei licitatii care va avea loc la inceputul lunii viitoare la o dobanda minima de 8%.

Cum spuneam, autoritatile de la Kremlin incearca sa minimizeze efectele rizei asupra economiei ruse, desi realitatea contrzice oarecum aceste afirmatii.

„Dispunem de un potential economic foarte mare si, in ciuda problemelor economice mondiale, situatia din Rusia este foarte stabila. Nu suntem intr-o situatie de criza sau de inceput de criza”, a declarat presedintele Dmitri Medevedev.

Sursa: Interfax