Guvernul de la Moscova a adoptat o rectificare a bugetului pe anul in curs, care va fi de 7,4% din PIB, ceea ce echivaleaza cu 87 de miliarde de dolari.

Potrivit noului proiect de buget, care va trebui sa primeasca avizul Parlamentului, veniturile vor fi de 39% din PIB, respectiv 6,7 mii de miliarde de ruble (201 miliarde dolari), in timp ce cheltuielile vor creste la 9,6 mii de miliarde rubles (288 miliarde dolari).

Diferenta de 87 miliarde de dolari va fi acoperita din Fondul de rezerva al guvernului si imprumuturi externe, a declarat ministrul Dezvoltarii Economice, Elvira Nabiullina, citata de agentia RIA Novosti.

Aceasta a afirmat, de asemenea, ca Executivul de la Moscova va prezenta, pe data de 10 aprilie, un program anti-criza.

6,4 milioane de someri in Rusia

Numarul total al somerilor din Rusia a ajuns la 6,4 milioane, sau 8,5% din totalul fortei de munca, dupa ce in luna februarie si-au pierdut locul de munca inca 300.000 de persoane.

In ianuarie si-au pierdut locul de munca tot 300.000 de persoane, fata de 500.000 in luna decembrie, potrivit datelor Institutului de Statistica.

Oficialii guvernamentali au anuntat ca se asteapta ca firmele rusesti sa continue disponibilizarile, acestea intensificandu-se in aprilie, cand numarul somerilor ar putea ajunge la 9,2 milioane, cel mai ridicat nivel inregistrat din 1990.