Rusia trimite o undă de șoc! Tocmai au luat decizia. Ce țări au intrat în vizor?

Așadar, Dmitri Peskov a spus la conferinţa educaţională „Noi Orizonturi” că ţările occidentale, inclusiv SUA, poartă un „război hibrid” împotriva Rusiei în momentul de față.

„Orice război se termină cu pacea, iar această lume va fi una în care vocea noastră va fi auzită, în care ne vom simţi confortabil, în siguranţă şi în care vom sta cu încredere. Nu se limitează la consilierii militari britanici şi americani care îi învaţă pe naţionaliştii ucraineni înarmaţi ce să facă şi le oferă şi informaţii operative. Nu, acesta este un război diplomatic şi politic. Se fac încercări de a ne izola pe plan internaţional, iar aceasta este un război economic”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, potrivit efe.com

Peskov spune că Rusia va depăși această perioadă

„Le numim în continuare într-un mod blând drept state ‘neprietenoase’. Dar aş spune că deja acestea sunt state ‘ostile’ pentru că ceea ce fac ele este război. Dreptul la proprietate privată a încetat să mai fie sacru, dreptul la active a încetat să mai fie sacru, iar banii noştri naţionali, care ne-au fost sechestraţi, au fost blocaţi. Uneori se pare că însăşi existenţa Rusiei ca stat irită Occidentul colectiv în mod semnificativ şi acesta nu se va opri de la nimic pentru a nu ne permite să ne dezvoltăm aşa cum ne dorim şi să trăim aşa cum ne dorim”, a completat reprezentantul Kremlinului.

De asemenea, acesta susține că Rusia va depăşi această perioadă de ”furtună perfectă” şi îşi va atinge toate obiectivele, deoarece Vladimir Putin „ştie încotro îşi duce ţara” şi se bucură de sprijinul populaţiei.

Peskov este de părere că dacă o ţară „nu acţionează ferm şi nu îşi apără cu curaj interesele existenţiale, ea îşi va pierde independenţa, suveranitatea şi nu va mai putea lua propriile decizii”.

Amintim că Moscova consideră „neprietenoase” toate statele care i-au impus sancţiuni după invazia în Ucraina, inclusiv Japonia, SUA şi toate statele membre ale Uniunii Europene. Ministrul de externe rus Serghei Lavrov afirmase în ziua de 14 mai că ţările occidentale au declarat Rusiei un război hibrid total, acuzând SUA că au pregătit actuala criză încă de la finele Războiului rece, şi spunând că Moscova acceptă această provocare.

La rândul său, Dmitri Peskov a afirmat că Rusia „are totul” pentru a surmonta conflictul cu Occidentul, aşa cum Kremlinul îl numeşte în mesajele adresate audienţei interne, şi a asigurat că „la ora actuală, o ţară nu poate fi izolată nici economic, nici diplomatic, nici informaţional”.

„Avem propriile noastre tehnologii şi avem posibilitatea de a înlocui importurile”, a asigurat acesta.