În contextul eforturilor internaţionale pentru reglementarea crizei siriene, "expulzarea ambasadorilor din cele mai importante state occidentale ne apare ca un pas contraproductiv", afirmă diplomaţia de la Moscova într-un comunicat de presă.

"Cele mai importante canale – care fac posibil schimbul de opinii şi influenţa constructivă asupra guvernului Siriei pentru a-l încuraja în continuare să avanseze în aplicarea planului (de pace) al lui Kofi Annan – acum se dovedesc a fi închise", argumentează MAE rus.

"Statele occidentale nu doresc să audă Damascul, iar aceasta, din punctul nostru de vedere, în contextul actual, nu contribuie la ameliorarea situaţiei", adaugă diplomaţia de la Moscova.

Rusia susţine că este adepta altei abordări, că face tot posibilul pentru a reduce nivelul confruntărilor dintre guvernul şi opoziţia siriene şi că se află în strânsă legătură nu doar cu executivul sirian, dar şi cu diferite grupări ale opoziţiei.
Citeşte şi: 10 țări au expulzat oficiali sirieni în urma masacrului de la Houla UPDATE: O intervenţie armată în Siria NU este exclusă. Totuşi, Casa Albă se opune