'Am primit promisiunea că partea rusă va face totul şi deja întreprinde paşi pentru ca Serbia să beneficieze de un flux stabil de gaze în conformitate cu contractul pe termen lung pe care-l avem cu Gazprom', a spus oficialul sârb în faţa presei. Acest angajament al Moscovei a fost inclus şi în documentul oficial elaborat după reuniunea comitetului interguvernamental ruso-sârb pentru comerţ, care s-a reunit recent la Moscova.

'Este o veste foarte bună pentru poporul şi guvernul sârb', a mai spus ministrul Aleksandar Antic, adăugând că asigurările Moscovei sunt cu atât mai importante cu cât sectorul energetic al Serbiei încă suferă de pe urma inundaţiilor din primăvară.

Programul vizitei sale la Moscova a inclus şi discuţii cu privire la dezvoltarea companiei strategice Naftna industrija Srbije (NIS), al cărei acţionar majoritar este Gazprom, guvernul de la Belgrad dorind începerea cât mai rapid a lucrărilor pentru acest proiect.

Deşi aspiră la integrarea în Uniunea Europeană, Serbia a refuzat să se alăture sancţiunilor europene împotriva Rusiei, poziţie apreciată de Moscova, care s-a arătat dispusă la o consolidare a relaţiilor cu Belgradul.

SURSA: Agerpres