”Nu vom purta un război cu Ucraina, vă promit”, a insistat Lavrov, într-un interviu cu ziarişti şi cititori ai cotidianului Komsomolskaia Pravda, transmis în direct pe pagina web a publicaţiei.
 
Lavrov a dat asigurări că Rusia nu luptă împotriva ”regimului ucrainean”. “Împotriva regimului ucrainean luptă locuitorii rusofoni din Ucraina”, a spus el, aluzie la conflictul armat din estul ţării vecine. ”Avem relaţii cu statul ucrainean, care pentru noi sunt mai importante decât regimul care deţine puterea”, a adăugat Lavrov, reiterând că ”este de neconceput faptul că Rusia ar putea declara război Ucrainei”, potrivit Agerpres. 
 
În acelaşi timp, Lavrov a recunoscut că autorităţile ruse dispun de informaţii care le fac să creadă că, ”în ultimele 10 zile ale lunii decembrie, (preşedintele ucrainean Petro) Poroşenko plănuieşte o provocare la frontiera cu Rusia, la frontiera cu Crimeea”. ”Va primi din partea noastră o replică pe care nu o va uita. Este ţara noastră, sunt frontierele noastre”, a avertizat Lavrov, potrivit Agerpres. 
 
Ministrul de externe rus a insistat că soluţionarea conflictului din estul Ucrainei, care – potrivit ONU – s-a soldat până în prezent cu peste 10.000 de morţi, nu este posibilă fără respectarea acordurilor de pace de la Minsk şi a drepturilor şi intereselor populaţiei rusofone.