Chemezov, care în prezent participă la Expoziţia de arme IDEX-2015 de la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), a dat asigurări că şi în 2015 exporturile de arme ale Rusiei vor depăşi 13 miliarde de dolari. Oficialul a apreciat că actualele contracte ale Rosoboronexport totalizează 38 miliarde de dolari.

Din Rostec fac parte Rosoboronexport şi producătorul de armament Kalashnikov Corporation.

Companiile ruse de apărare Concern Radio-Electronic Technologies (KRET) şi High Precision Systems vor obţine în viitorul apropiat dreptul de a desfăşura activităţi economice peste hotare, a anunţat şeful Rostec Corporation.

Participarea la expoziţiile militare din Europa nu mai reprezintă o prioritate pentru industria rusă, a declarat Sergei Chemezov. Acesta a adăugat: 'În general vorbind, expoziţiile militare din Europa nu mai prezintă mult interes. Expoziţia din Abu Dhabi este mult mai eficientă decât una din Londra sau din altă capitală europeană'.

În decembrie, Guvernul rus a promis şase miliarde de ruble (110 milioane de dolari) pentru a-i ajuta pe exportatorii de armament să-şi ramburseze creditele luate de la băncile ruseşti, un nou semn al sprijinului statului pentru companiile afectate de criza financiară din Rusia.

În ultima perioadă, Guvernul de la Moscova a luat mai multe măsuri pentru sprijini companiile de stat şi băncile, dar şi pentru stabilizarea rublei, însă analiştii sunt pesimişti cu privire la perspectivele economiei şi monedei ruseşti. Rusia suferă de pe urma înjumătăţirii preţului la petrol, principalul articol de export, precum şi de pe urma sancţiunilor occidentale.

Guvernul de la Moscova a promis, duminică, subvenţii pentru exportatorii ruşi de armament, urmând ca acestea să acopere o parte din dobânzile la creditele luate de la băncile interne. Potrivit Executivului rus, acest sprijin se va ridica la 2,9 miliarde ruble în 2015 şi la 2,94 miliarde de ruble în 2016. În comunicatul oficial nu sunt precizaţi exportatorii beneficiari ai sprijinului de stat, însă cel mai mare exportator rus de armament este grupul de stat Rosoboronexport.

În 2013, Rusia a vândut peste hotare armament şi echipamente militare în valoare de 15,7 miliarde de dolari.AGERPRES