Oficial urainean: A fost atacat un obiectiv militar

,,A fost atacat un obiectiv militar din regiunea Hmelniţkii”, a declarat un oficial din cadrul Administraţiei de la Kiev, citat de agenţia Reuters şi de cotidianul Le Monde.

Autorităţile militare ucrainene nu au oferit detalii despre baza militară atacată, dar au transmis că cinci avioane militare au fost distruse şi că au fost lansate lucrări pentru remedierea pistei bazei aeriene.

,,În acest moment, sunt eforturi pentru izolarea incendiilor de la depozitele de carburanţi şi muniţie”, a transmis Biroul guvernatorului din regiunea Hmelniţkii.

În schimb, Ministerul rus al Apărării a confirmat atacuri asupra mai multor baze militare din Ucraina. Cel puţin două persoane au fost ucise, iar alte opt au fost rănite în urma unui atac atribuit Rusiei asupra localităţii ucrainene Toreţk, situată în regiunea Doneţk, pe frontul din estul Ucrainei.

Forţele militare ruse au lansat aproximativ 70 de atacuri cu drone şi rachete

Anterior, în cursul nopţii, forţele militare ruse au lansat aproximativ 70 de atacuri cu drone şi rachete. Kievul susţine că cele mai multe rachete sau drone au fost doborâte de sistemele antiaeriene. Informaţiile nu pot fi confirmate din surse independente.

În cursul nopții de duminică, armata rusă a lansat un atac aerian major asupra capitalei Ucrainei, Kiev. În urma atacului, cel puțin o persoană și-a pierdut viața.

Sistemele de apărare antiaeriană au doborât cel puțin 40 de drone care se îndreptau spre Kiev, iar căderea de resturi a ucis un bărbat de 41 de ani și a rănit o femeie de 35 de ani în oraș, a declarat primarul Vitali Klitschko.

„Unităţile de apărare aeriană au distrus deja peste 20 (de drone) care avansează asupra Kievului. Cu toate acestea, un nou val de drone se îndreaptă spre capitală. Staţi în siguranţă”, a declarat Vitali Klitchko pe Telegram.

,,Istoria Ucrainei este un iritant de lungă durată pentru rușii nesiguri”

Atacurile dinaintea zorilor au avut loc în ultima duminică din luna mai, când capitala sărbătorește Ziua Kievului, aniversarea fondării sale oficiale în urmă cu 1.541 de ani.

Ziua este marcată în mod obișnuit prin târguri stradale, concerte live și expoziții speciale la muzee – planuri pentru care au fost făcute și în acest an, dar la o scară mai mică.

„Istoria Ucrainei este un iritant de lungă durată pentru rușii nesiguri”, a declarat Andriy Yermak, șeful biroului președintelui Volodimir Zelenski, pe canalul său Telegram.