”Am prezentat în faţa celor două comisii (pentru transporturi – n.r.) Master Planul în forma semifinală, adică draftul Master Planului într-o formă aproape finală, variantă la care dânşii au avut unele observaţii, corecturi pertinente, care pot fi făcute fără să modifice fundamental ceva, diverse detalii pe care putem să le luăm operăm. Săptămâna viitoare vom aproba în Guvern acest document, urmând ca imediat după această aprobare să ne ducem la Bruxelles şi să îl prezentăm şi în faţa Comisiei Europene, după care el devine un document care se finanţează şi se implementează”, a precizat Rus.

Potrivit ministrului, atâta timp cât există un acord al celor două comisii de specialitate din Parlament, nu este nevoie de un acord politic. ”Există un acord politic, să spunem, în cele două comisii. Nu este nevoie de acord politic. Dacă există şi un acord politic, este cu atât mai bine. (…) Directiva europeană ar spune că acest Master Plan trebuie aprobat de autorităţile române. Autorităţile române sunt Guvernul. Ca să avem o dimensiune mai clară a susţinerii – de aceea am făcut aceste discuţii şi în cele două comisii, pentru a avea şi susţinerea Parlamentului. Nu e gratuită discuţia, pentru că ne-a fost de mare folos. Am prezentat acest Master Plan şi domnului preşedinte Iohannis”, a spus el.

Şeful de la Transporturi a apreciat că până la 15 martie varianta actuală a Master Planului va fi prezentată Comisiei Europene. Anexa cu implementarea o vom discuta în Guvern şi la Comisia Europeană. După ce avem acordul Comisiei Europene începem să lucrăm pe acordul fin: înalte, joase, başi. De la Guvern mergem la Bruxelles, de la Bruxelles acasă şi apoi implementare. Sper ca miercurea viitoare în Guvern să luăm aprobarea Guvernului, după care, vedem cum ne putem programa la CE. Oricum, până la 15 martie cu siguranţă vom fi la Bruxelles cu el', a subliniat Ioan Rus.

La rândul său, preşedintele Comisiei pentru transporturi şi energie din Senat, Mihai Fifor, a afirmat că membrii celor două comisii parlamentare de specialitate susţin în unanimitate Master Planul de Transport. (Sursa: Agerpres)