'Am discutat şi a rămas ca (…) AECOM (consultantul statului la realizarea Master-Planului de Transport – n.r.) să accepte ca Piteşti-Sibiu să fie trecută în master-plan şi în planul operaţional, după aceea, ca autostradă, în două etape. Faza întâi, să spunem, dacă nu or să fie alte condiţii, drum expres, faza a doua – autostradă. Dar în faza întâi exproprierile se fac în regim de autostradă, deci vom construi un spaţiu pentru autostradă, studiul de fezabilitate şi proiectare se face pentru autostradă. (…) La nivelul circulaţiei de acum, câţiva ani ne-ar satisface, ne-ar rezolva problema de acum, iar ea, fiind trecută ca autostradă, în etapa a doua se transformă în autostradă', a declarat Ioan Rus, la Piteşti, într-o conferinţă de presă.

El a estimat că la sfârşitul anului 2018 s-ar putea circula între Piteşti şi Sibiu pe un drum expres, lucrările urmând să fie finalizate până în 2020.

'Dacă vom fi extrem de bine organizaţi, cred că 2020 este o dată fezabilă. În 2018, la final, am putea să avem parţial finalizat. (…) Am putea avea în 2018 o legătură transcarpatică adevărată Piteşti-Sibiu', a afirmat ministrul Transporturilor.