"Este o platformă ce a fost lansată la nivelul Uniunii Europene privind combaterea muncii nedeclarate, astfel încât cooperarea dintre autorităţile statelor membre să poată să conducă la diminuarea şi stoparea acestui fenomen. În Italia avem înregistraţi 1,2 milioane de români, iar mesajul Italiei este foarte clar în ceea ce priveşte contribuţia muncitorilor români pe piaţa muncii la economia Italiei. Ei sunt apreciaţi şi respectaţi. În ceea ce priveşte subiectul muncii fără forme legale, face parte din strategia fiecărui stat membru de a combate această muncă nedeclarată şi de a putea scoate zona muncii nedeclarate la alb, să se albească locurile de muncă", a spus Plumb, care a participat la conferinţa la nivel înalt privind ocuparea forţei de muncă în Europa, desfăşurată la Milano, Italia.

Ministrul Muncii a precizat că printre măsurile discutate sunt exact cele aplicate de România, respectiv neimpozitarea profitului reinvestit, creşterea salariului minim pe economie şi implementarea de la 1 noiembrie a reducerii fiscalităţii pe piaţa muncii, "ceea ce pentru noi înseamnă minus cinci la sută contribuţiile de asigurări sociale".

Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, a participat, alături de delegaţia condusă de prim-ministrul Victor Ponta, la conferinţa la nivel înalt privind ocuparea forţei de muncă în Europa, desfăşurată la Milano, Italia.

Evenimentul a reunit şefi de state şi de guverne membre ale UE, precum şi lideri ai instituţiilor care gestionează domeniul ocupării forţei de muncă din Europa. (Sursa: Agerpres)