Într-un interviu acordat publicației germane Der Spiegel, Nouriel Roubini spune, în primul rând, că modelul de creștere economică al Germaniei nu este funcțional pe trmen mediu. Asta pentru că Germania depinde foarte mult de exporturi și de consumul altora, nu de consumul propriu.
Astfel, guvernul german ar trebui să încurajeze consumul pentru că acest lucru ar reduce din dependența Germaniei de exporturi și ar mai tăia din surplusul comercial, care dăunează altor state europene. 
Pe de altă parte, ideea Germaniei ca creditorii cu capital privat să participe la mecanismul de funcționare al zonei euro este o idee bună dar care nu este potrivită pentru momentul de acum, spune Roubini.
Acesta a ținut să explice de ce situația din America este mai bună decât cea din Uniunea Europeană: dacă un stat precum California ar intra în faliment, acest lucru nu ar pune în pericol existența dolarului, pe când dacă unul sau mai multe state europene precum Grecia sau Portugalia ar itnra în faliment, moneda euro ar putea înceta să mai existe. Pentru a citi interviul complet, în limba engleză, click aici.