Romtelecom a fost sigurul investitor interesat în achiziţionarea activelor DTH Television Grup pentru care a făcut o ofertă de 8 milioane de euro (plus TVA).

Boom TV, operatorul de servicii TV prin satelit, care a intrat în procedura de insolvenţă în vara anului trecut, are 95.000 de abonaţi.

Casa de Insolvenţă Transilvania a postat pe site-ul propriu planul de reorganizare propus pentru redresarea DTH Television Grup.

“Vânzarea fondului de comerţ al Societăţii se va realiza prin negociere directă cu cumpărător identificat. Bunurile existente în patrimoniul Societăţii vor fi valorificate în bloc, ca un ansamblu funcţional. În vederea valorificării activelor din patrimoniul Societăţii, administratorul judiciar propune începerea negocierilor cu societatea ROMTELECOM SA (denumit în continuare „Ofertantul”), singurul investitor interesat în achiziţionarea activelor Societăţii care a comunicat administratorului judiciar o ofertă fermă de achiziţionare a activelor Societăţii. În ceea ce privește procedura de negociere directă cu cumpărător identificat, aceasta se va efectua în conformitate cu prevederile art. 117 din Legea nr. 85/2006, pornind de la preţul din oferta comunicată administratorului judiciar de către Ofertant, de 8 milioane euro plus TVA. Preţul minim de adjudecare a a bunurilor din patrimoniul Societăţii nu va putea fi mai mic decât valoarea de evaluare de 7.320.000 euro plus TVA în condiţiile în care cumpărătorul preia un număr de 95.000 abonaţi. În cazul în care numărul abonaţilor transferaţi este mai mic de 95.000 de abonaţi, preţul de vânzare va putea fi diminuat corespunzător cu 80,08 euro/abonat”, se arată în planul de reorganizare.

“În ceea privește plata preţului de vânzare, având în vedere urgenţa valorificării activului datorată diminuării acestuia administratorul judiciar propune ca plata preţului de valorificare să se realizeze eșalonat, o parte a preţului de valorificare să fie încasată în termen de 15 zile de la Data primei finalizări (Data primei finalizări fiind în termen de 5 zile de la data îndeplinirii condiţiilor precedente prevăzute în contractul de vânzare cumpărare, conform ofertei primite de administratorul judiciar), diferenţa urmând a fi achitată la finalul procesului de transfer a activelor din patrimoniul Societăţii în cel al cumpărătorului în funcţie de numărul abonaţilor transferaţi la cumpărător. Valoarea avansului achitat în termen de 15 zile de la Data primei finalizări nu va fi mai mic de 4.000.000 euro plus TVA. Contractul de transfer al fondului de comerţ ce se va încheia cu Ofertantul în perioada de observaţie/reorganizare”, se mai arată în planul de reorganizare.
Vânzarea nu este încă perfectată, fiind nevoie ca planul de reorganizare să fie votat în 21 martie. Este greu de crezut însă că votul va fi unul negativ, având în vedere că Boom TV are datorii de peste 100 de milioane de euro.