Romtelecom a fost nominalizat în categoria “Cel mai bun operator wholesale din Centrul și Estul Europei”, alături de Brilliant Telecom, GTS Central Europe şi Turk Telekom International.

Premiile Capacity Awards, la care participă operatori din întreaga lume, recunosc inovația, excelența și realizările companiilor de pe acest segment. Câștigătorii competiției vor fi anunțați în cadrul unei ceremonii de premiere care va avea loc în 19 noiembrie 2013 în Amsterdam.  

Romtelecom oferă servicii de voce, date și Internet pentru clienții wholesale din România, parteneri globali, inclusiv din diverse țări din Europa Centrală și de Sud-Est, precum și din CIS. Pentru a facilita transportul regional de trafic de date și către Europa de Vest, Romtelecom a finalizat în decursul acestui an și cea de-a treia rută redundantă spre Frankfurt, consolidându-și astfel gradul de acoperire și calitatea infrastructurii, care depășește în prezent 1 Tbps.

Un alt element de diferențiere pentru Romtelecom Wholesale este Balcan-IX, prima platformă de Internet Exchange din România care are în prezent cel mai mare număr de clienți din țară, furnizând acces ușor și rapid la soluții neutre de interconectare și servicii de transport de date din România și Balcani.