Constructorul Romstrade, deţinut de omul de afaceri Nelu Iordache, a primit un contract adiţional de 5,3 milioane de lei pentru lucrările pe care compania le efectuează la Centura de Nord a Capitalei.

Potrivit unui anunţ al Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, cele 5,32 milioane lei au fost acordate pentru lucrările de proiectare şi execuţie a tronsonului DN 1A – DN2 al Centurii de Nord.
Contractul a fost aprobat pe 14 iulie 2010.

Centura de Nord a Capitalei, pe o porţiune de 21 de kilometri între Chitila şi Voluntari, va fi finalizată până la sfârşitul acestui an, costurile acesteia ridicându-se la 70 milioane euro.

Lucrările de extindere şi de completare a Centurii de Nord a Bucureştiului sunt împărţite pe trei tronsoane, între DN 2 şi DN 1, acolo unde lucrează compania românească Romstrade, între DN 1 şi DN 1A, executantul fiind compania austriacă Alpine, şi între DN 1A şi DN 7, lucrările fiind atribuite companie elene Aktor.

Centura de Nord va avea trei pasaje rutiere: unul în zona căii ferate din apropierea podului Băneasa, pe Drumul Naţional DN 1, un pasaj suprateran la intersecţia dintre Centura Capitalei şi Drumul Naţional 1A, al treilea pasaj rutier suprateran urmând să fie construit la intersecţia dintre Centura ce va fi construită între Mogoşoaia şi Chitila şi DN 7 (Bucureşti-Piteşti).

Pentru a face legătura între Autostrada 1 şi Autostrada 2, ministerul va organiza în acest an o licitaţie pentru lărgirea centurii pe sectoarele A1 – DN 7, cu o lungime de circa 10 kilometri, şi DN 2 – A 2, cu o lungime de 11 kilometri.

SURSA: Agerpres