"Planul de investiţii aprobat de KazMunaiGaz pentru 2014 depăşeşte 100 de milioane de dolari. Aceste sume vor asigura o balanţă între activităţile din România. În Petromidia, în diversele secţii ale rafinăriei, vom investi între 35 şi 40 de milioane de dolari pentru continuarea procesului de modernizare şi mărire a capacităţii de procesare a rafinăriei", a spus Dumitru.

Restul bugetului va fi alocat către zonele de retail, atât în România, cât şi în ţările vecine.

"Vrem minimum 15 staţii noi, moderne, în acest an. Planurile merg şi către rebranduirea a cel puţin 60 de staţii", a precizat Dumitru.

"Ne vom axa pe creşterea numărului de benzinării în zonele de nord-vest, sud-vest şi nord-est ale ţării. Acest lucru ne va permite creşterea veniturilor din vânzarea de carburanţi şi a altor produse care se vând în staţii şi o dezvoltare a activităţii de logistică şi de stocare, având în vedere că o parte a preţului este format din costurile cu logistica şi cu stocarea", a mai spus oficialul Rompetrol.

El a reiterat interesul companiei pentru a obţine o cotă pe piaţa carburanţilor din Turcia.

"O altă zonă unde ne vom axa investiţional este Turcia, care ne oferă prin numărul populaţiei şi prin infrastructură o platformă de dezvoltare. Vrem să dezvoltăm o activitate complexă, la început de trading cu volume mari şi wholesale, susţinută ulterior printr-o dezvoltare a reţelei de retail", a explicat el. Totodată, compania va continua să-şi întărească activitatea pe piaţa din Republica Moldova.AGERPRES

Te-ar putea interesa și: