Grupul Rompetrol ia în calcul închiderea Rafinăriei Petromidia, din cauza pierderilor şi a condiţiilor economice nefavorabile, a declarat, directorul financiar al Rompetrol, Dmitry Grigoryev, miercuri, la o conferinţă de presă.

‘În ceea ce priveşte închiderea Rafinăriei, subiectul rămâne deschis. Este ca şi cum trimiţi un copil la universitate, îl întreţii şi după îl laşi pe cont propriu. Sunt două variante. Ţinem rafinăria sau ţinem oamenii. Nu avem lichidităţi, am putea să nu mai plătim furnizori, bănci, salarii şi gata. Nu avem capacitatea să facem plata totală a datoriei din cauza realităţii economice. Încercăm să găsim cea mai bună soluţie’, a explicat Dmitry Grigoryev.

Rompetrol negociază, în această perioadă, cu statul român pentru plata datoriei în valoare de 570 milioane euro a companiei.

Rompetrol Rafinare, membră a Grupului Rompetrol, a înregistrat în primul semestru al anului 2010 pierderi nete de 119 milioane dolari şi un profit operaţional (EBITDA) negativ de 24,7 milioane dolari.

Cifra de afaceri consolidată a companiei a fost de 1,76 miliarde dolari, în creştere cu 24 la sută faţă de valoarea consemnată în perioada similară din 2009.

SURSA: Agerpres