Grupul Rompetrol a realizat in primele patru luni ale anului o cifra de afaceri consolidata de 1,78 miliarde dolari, de 2,5 ori mai mare decat in perioada similara a anului trecut. In acelasi interval, profitul operational consolidat a atins 25 de milioane dolari, iar rezultatul net, incluzand dobanzile si amortizarile, a fost de circa 20 milioane dolari.

”Dobanzile mari duc la o crestere a cheltuielilor financiare in acest an fata de anul trecut, astfel incat platim mai mult pentru finantarile obtinute. Grupul Rompetrol nu are in vedere achizitii in acest an, dupa cumpararea firmei franceze de distributie Dyneff fiind necesara o perioada de cel putin un an pentru integrarea acestei companii”, a declarat Philip Stephenson, vicepresedinte Rompetrol Group BV.

Rompetrol Rafinare (RRC), principala companie din Romania a Grupului, a obtinut in primele patru luni o cifra de afaceri de 690 milioane dolari, cu 68 de milioane dolari mai mult decat in perioada ianuarie – aprilie 2005, desi conjuctura de piata a fost mai putin favorabila. Aceasta a fost cauzata de o reducere a marjei de rafinare, ca urmare a cresterii constante a pretului titeiului si unui nivel relativ stabil al preturilor la pompa, la care se adauga un consum diminuat de carburanti pe plan intern, in lunile de iarna.

Profitul operational consolidat al RRC a fost de 14 milioane dolari, mai scazut decat anul trecut, cand piata interna a inregistrat o mai buna corelare intre valoarea produselor finale si cotatiile internationale.

”In aprilie profitul operational a ajuns la 12 milioane dolari, semn clar ca situatia de pe piata s-a imbunatatit rapid, astfel incat pentru trimestrul al doilea al acestui an suntem increzatori ca rezultatele vor fi mai bune”, spune Dinu Patriciu, presedintele Rompetrol Group.

In anul 2005 Rompetrol a raportat o cifra de afaceri de 2,34 miliarde de dolari, in crestere cu 45% fata de anul precedent, si un avans al profitului operational de 62%, pana la 164 milioane dolari.

Sursa: Rompetrol, 12 mai 2006