Din ianuarie a.c., o parte din serverele Undernet ce deservesc cea mai mare retea de comunicare on-line (Internet Relay Chat – IRC) prezenta pe Internet a decis blocarea accesului utilizatorilor din Rominia, i urma unor atacuri care au fost provocate de un hacker autohton si care au afectat o mare parte din serviciile Undernet, dar si activitatea unor provideri romini importanti. in plus, atacurile au afectat si au „dat jos” serverele operate de AOL.
Tinarul neidentificat a lansat atacuri denumite „smurf” impotriva a cel putin cinci servere din itreaga lume pe care opereaza reteaua IRC, a anulat un server al unui ISP din Oslo si a sters efectiv un altul din Norvegia.
„Avem aici citeva dintre cele mai luminate minti i domeniul tehnologiei informatiei, dar tot nu am putut face nimic (a se citi opri atacurile)”, ne-a declarat un operator Undernet care a vrut sa ramina anonim pina la solutionarea cazului. Divizia de crime prin computer a FBI investigheaza cazul, i timp ce AOL refuza sa declare pagubele suferite.
Hackerul romin si-a iceput atacul prin a se conecta la FishNet, un ISP important din California. Desi el se conecta la Internet din Rominia, prin aceasta metoda dorea sa-si ascunda identitatea (telnetted), creind senzatia ca se conecteaza din SUA.
Imediat ce a obtinut cel mai ialt nivel de acces la FishNet, hackerul a lansat atacurile smurf – unul impotriva fostului sau ISP din Rominia, Logicnet, si altul impotriva UUNet service din New York.
„Din fericire, nu a fost prea destept, deoarece a lasat multe urme”, a spus Bill Benefield, un administrator de sistem la FishNet. Administratorul a mai spus ca hackerul romin a intrat i serviciul FishNet prin serviciul de stiri si mail, lasindu-si amprentele electronice i logourile serverului.
O data „logat” la FishNet, hackerul si-a idreptat „tirul” mai itii asupra ISP-urile din Oslo, Londra si din alte parti ale Angliei, lovind de asemenea si ISP-ul Napnet din Chicago.
La fiecare oprire, hackerul se lega la server, obtinea acces, apoi stergea fisiere, anula conturi. in citeva cazuri a sters itreaga afacere, asa cum a fost cazul ISP-ului din Oslo.
Iata o discutie surprinsa pe IRC itre citiva care nu sunt straini de atacurile mentionate mai sus.
ce se mai aude ma cu undernetu’ vine X W?
61.1.23.4
211.12.9.123
203.34.109.23
210.112.24.23
luati astea fraerilor si rupeti si voi.. da mai intai furatimile.. tin cu astea 336 de zile jos undernet
he sysoape
;>..romania hack rulz sysop continua ma
in afara de anumite servere de undernet, si cel mai celebru serviciu de convorbiri telefonice pe Internet, Pc2Call.com, a decis sa opreasca din ianuarie a.c. comenzile din Rominia si Rusia. Astfel, nici un utilizator de Internet din tara nu mai poate suna pe Internet. Motivul il constituie sutele de conturi facute cu carti de credit false.
„Faceam si 20 de conturi i valoare de 70 USD pe zi, pe care le vindeam apoi la arabi sau chinezi care vroiau sa vorbeasca cu ai lor acasa. Le vindeam cu preturi itre 30 si 40 USD bucata, prin i-cafeuri. Am cistigat o groaza de bani. Pacat ca nu mai merge, pentru ca arabii ma mai suna si acum”, ne-a declarat G.I. din Bucuresti.
Cum serviciile inteligente din Rominia nu iteleg aceste fenomene si evita sa discute cu presa pe aceste teme, iar ofiterii de politie stiu doar ca exista computere, dar nu prea stiu cu ce se maninca, se pare ca Rominia nu are decit doua posibilitati. Prima, izolarea totala si inevitabila de la serviciile Internet-ului sau, a doua, renumele de tara plina de inteligente inutile.