'I-am notificat pe dumnealor (partenerii sociali – n. r.) printr-o adresă oficială că, dintr-un calcul estimativ al acţiunii revendicative de astăzi, greva de avertisment, este vorba despre neîncasări de 250.000 euro, plus, ulterior, ce nu pot fi calculate, anumite solicitări din partea companiilor aeriene ce au fost afectate, a aeroporturilor, pasagerilor şi aşa mai departe', a explicat Stanciu. 

Potrivit acestuia, patronatul a încercat să rezolve cât mai multe dintre solicitările sindicaliştilor, însă aceştia au avut o poziţie 'inflexibilă'. 

'În esenţă, pe timpul negocierilor, noi am căutat să dăm dovadă de flexibilitate şi să încercăm să ajungem la cât mai multe din aceste revendicări. Unele dintre ele exced prevederilor legale. Atunci, din poziţia noastră, am spus: 'Ok, retragem toate propunerile noastre, acceptăm toate solicitările dumneavoastră, cu condiţia ca acestea să fie conform prevederilor legale şi conform hotărârilor CA'. Această notificare am făcut-o din 26 iunie. Am continuat să negociem, poziţia a rămas la fel de inflexibilă: acceptaţi, cum vă cerem noi, contractul colectiv de muncă 2014 – 2015, doar să ştergem anul şi să trecem 2015 – 2016, ceea ce nu se poate. Li s-a explicat de mai mult ori: ROMATSA funcţionează acum pe baza Ordonanţei 109, are un manager care are aprobat un plan de management de către Consiliul de Administraţie, un plan de management ce prevede în primul an reorganizarea instituţiei, eliminarea paralelismelor, eliminarea premiselor de corupţie şi eficientizarea managementului', a precizat Stanciu. 

El a menţionat că, pe parcursul grevei, traficul a fost asigurat în proporţie de 33,3% şi că au existat doi observatori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă, unul în sala de dirijare, iar altul cu comisia de negociere a patronatului. 

Controlorii de trafic aerian s-au aflat miercuri în grevă de avertisment, timp de două ore, între 11,00 şi 13,00, cauzele fiind neîncheierea Contractului Colectiv de Muncă, dar şi nerezolvarea unui număr de 14 revendicări ale sindicatelor 

Potrivit liderului Sindicatului Controlorilor de Trafic Aerian (ATCOR), Gabriel Tudorache, controlorii de trafic aerian au asigurat în prima oră de grevă de avertisment 33% din trafic, iar în cea de-a doua oră, la solicitarea Eurocontrol, în jur de 52% din traficul care trebuia să aibă loc între orele 12,00 şi 13,00. 

Miercuri, la ora 16,00, conducerea ROMATSA şi partenerii sociali au fost invitaţi la sediul Ministerului Transporturilor, pentru conciliere. 

'Am primit din partea Ministerului Transporturilor o adresă prin care azi (miercuri – n. r.), la ora 16,00, suntem invitaţi, împreună cu partenerii sociali, la o conciliere la sediul ministerului. Ne vom prezenta acolo. Acelaşi lucru l-au confirmat şi partenerii sociali', a anunţat Stanciu.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al ROMATSA, Marcel Pârvu, şi-a dat miercuri demisia din această funcţie, a anunţat directorul general al companiei, Ion-Aurel Stanciu.

'În cursul zilei de azi (miercuri – n. r.) am primit o notificare din partea domnului Pârvu Marcel, ales preşedinte al Consiliului de Administraţie al ROMATSA în şedinţa din 31 martie, prin care ne aduce la cunoştinţă demisia lui din funcţia de preşedinte al CA ROMATSA. Domnul Marcel Pârvu rămâne membru provizoriu în CA', a precizat Stanciu. 

Controlorii de trafic aerian s-au aflat miercuri în grevă de avertisment, timp de două ore, între 11,00 şi 13,00, cauzele fiind neîncheierea Contractului Colectiv de Muncă, dar şi nerezolvarea unui număr de 14 revendicări ale sindicatelor 

Potrivit liderului Sindicatului Controlorilor de Trafic Aerian (ATCOR), Gabriel Tudorache, controlorii de trafic aerian au asigurat în prima oră de grevă de avertisment 33% din trafic, iar în cea de-a doua oră, la solicitarea Eurocontrol, în jur de 52% din traficul care trebuia să aibă loc orele 12,00 şi 13,00. 

AGERPRES