Cu toate că pandemia coronavirus a lovit Europa de un an și jumătate, românii au continuat să se mute în masă în Bavaria, una dintre cele mai bogate regiuni din Germania.

Pandemia a încetinit fluxul de români în Germania, dar nu la oprit

Se pare că andemia a încetinit oarecum afluxul de străini în Bavaria, însă nu l-a oprit. Astfel, anul trecut, numărul net de sosiri a fost de 33.238 de persoane. Aceasta este diferența dintre cei care s-au mutat în Bavaria, atât din Germania, cât și din străinătate și cei care au părăsit statul respectiv. Informațiile au fost prezentate de Biroul statistic de stat Fürth, scrie Ziarul Românesc.

Practic, numărul oamenilor care au venit în această zonă corespunde populației unui oraș districtual mare, cum ar fi Deggendorf sau Fürstenfeldbruck. Statisticile mai arată că aproape 100.000 de copii români trăiesc în Germania, fiind a doua cea mai mare populaţie rezidentă, după copiii autohtoni.

Numărul celor veniți a scăzut totuși

Cu toate acestea, efectele pandemiei sunt clar vizibile, după ce anul trecut au venit 55.548 de oameni noi, aproape dublu față de anul acesta. Noii sosiți au venit în cea mai mare parte din străinătate, vreo 30.993 de oameni. Dintre aceștia, cei mai mulți sunt români, vreo 7.300.

Românii, pe primul loc la obținerea cetățeniei germane în Bavaria în 2020

De asemenea, românii se află în prezent pe primul loc la obținerea cetățeniei germane în Bavaria, în anul 2020. Statisticile mai arată că în general, pandemia a încetinit imigrația, dar a încetinit și imigrația, atât de mult încât, în cele din urmă, a existat încă un “surplus migrator”.

Chiar și în Bavaria, anul trecut s-au mutat mai puțini oameni decât se mutau în mod normal. Și Germania a fost una dintre țările lovite dur de pandemie. Restricțiile au fost drastice, însă economia Germaniei dă semne că are putearea să își revină, lucru care atrage și muncitorii români.

Sursă foto: Dreamstime