Românii se confruntă cu diverse temeri la locul de muncă. Fie că este vorba de teama de şef, de colegi sau de munca peste program, toţi aceşti factori contribuie la decizia angajaţilor de a renunţa la actualul loc de muncă.

Alţi 29% ar face același pas din cauza „colegilor care înjunghie pe la spate”, iar 10% sunt speriați de lucrul până în toiul nopții. În acelaşi timp, 7% din angajaţi, spun că nimic nu i-ar putea înspăimânta atât de tare încât să fie nevoiți să își caute un alt job.

Lista temerilor angajaţilor români continuă cu stresul de a ajunge la o oră fixă dimineața la birou, teama de a fi concediat, lucrul cu un şef incompetent, neplata salariului sau lipsa comunicării în interiorul organizației.

Studiul a fost realizat în luna octombrie 2017, pe un eşantion de 1.299 de respondenţi, dintre care 63% sunt salariaţi fără funcţii de conducere. Ca profil general, 62% dintre participanţii la studiu sunt femei, 38% bărbaţi, iar categoria dominantă de vârstă (85%) este 26-55 de ani. 59% dintre aceştia au studii superioare.