'Înregistrările pentru programul DV-2017 trebuie transmise electronic în perioada care începe joi, 1 octombrie 2015, la ora 12,00 PM, ora de vară a Coastei de Est, şi se încheie marţi, 3 noiembrie 2015, la ora 12,00 PM, ora de iarnă a Coastei de Est. Înregistrările pe hârtie nu sunt acceptate. Pagina Departamentului de Stat pentru transmiterea formularului electronic E-DV este www.dvlottery.state.gov. Nicio înregistrare nu va fi acceptată după orele 12,00 PM, ora de iarnă a Coastei de Est a zilei de 3 noiembrie 2015, indiferent de întârzierile cauzate de sistem în perioada de înregistrare', precizează un comunicat al ambasadei.

Potrivit sursei citate, legea permite o singură înregistrare de persoană. Cei care trimit mai mult de o înregistrare de persoană vor fi descalificaţi.

Ambasada aminteşte că participarea la program este gratuită şi avertizează că orice intermediari sau alte persoane care oferă asistenţă pentru a pregăti o cerere de participare o fac fără autorizarea sau consimţământul Guvernului SUA.

'Înregistrările conforme cu cerinţele de participare vor rezulta în emiterea unui ecran cu o pagină de confirmare care conţine numele şi numărul de confirmare al participantului, pagină care va trebui tipărită. Această pagină de confirmare va furniza informaţii pe care participantul va trebui să le folosească pentru a verifica electronic statutul înregistrării sale. (…) Numai participanţii care au informaţiile de confirmare vor putea verifica statutul înregistrării lor iar în cazul selecţionării lor vor putea primi instrucţiuni despre solicitarea vizei şi programarea interviului de viză', explică ambasada.

Sursa citată menţionează că toţi participanţii la program, indiferent dacă au fost selecţionaţi sau nu, pot să verifice statutul solicitării lor pe pagina de internet Entrant Status Check la www.dvlottery.state.gov, aceasta fiind, de altfel, şi singura modalitate prin care câştigătorii din cadrul programului de loterie vor fi înştiinţaţi despre selecţionarea lor în programul DV-2017. AGERPRES