Poliţiştii au aplicat luni peste 6.500 de amenzi pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie şi au întocmit 11 dosare penale privind zădărnicirea combaterii bolilor.

”În ultimele 24 de ore, 893 de autovehicule (cu 3.002 persoane) au fost preluate, din zonele de frontieră. Au fost verificate 56.971 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantină. Acţiunile au avut ca rezultate întocmirea a 11 dosare penale la art. 352 Cod penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor”, informează marţi Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), după cum transmite Agerpres.

În urma verificărilor în teren, au fost aplicate 6.757 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 16.497.175 de lei, persoanelor care nu au respectat prevederile privind restricţionarea circulaţiei.

Poliţiştii au realizat 2.715 intervenţii la evenimente, dintre care 2.237 au fost sesizate de cetăţeni prin Apelul Unic de Urgenţă 112, fiind organizate 192 de acţiuni.

„115 persoane au fost prinse în flagrant delict, în timp ce comiteau infracţiuni sau imediat după aceea, şi alte şase persoane urmărite au fost depistate. În trafic, poliţiştii au constatat 77 de infracţiuni rutiere, fiind reţinute 125 de permise şi retrase 73 de certificate de înmatriculare”, arată sursa citată.

Peste 13.000 de poliţişti au fost la datorie, luni, în misiunile pentru menţinerea ordinii publice în zona spitalelor şi locaţiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulaţiei, escortarea convoaielor sau a coloanelor auto ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale sau pentru identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice, sprijinind totodată DSP.

Poliţiştii au verificat şi respectarea interdicţiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină şi a celor impuse, pe timpul stării de urgenţă, unităţilor comerciale, efectuând totodată controale pentru combaterea criminalităţii economice.

„În misiunile lor, poliţiştii au fost sprijiniţi de 4.093 poliţişti locali, alăturându-se, în activităţile în sistem integrant, şi jandarmi şi efective ale MApN”, precizează IGPR.