Viața pare să revină la normal în București în plină stare de urgență, deși nu a permis nicio o autoritate asta încă să ieșim de la izolare.

Dimpotrivă, amenzile curg, la Cotroceni iese periodic un domn bine tuns (oare unde în perioada asta?) care ne spune să stăm în casă, specialiștii în medicină ne bombardează cu prognoze dramatice. Cu toate acestea, traficul astăzi în București era la cote apropiate de normalul perioadei.

Doctorul Adina Alberts vine cu câteva posibile explicații. Una dintre ele se referă la stângăcia autorităților în această perioadă, care au dat senzația că nu știu foarte clar ce au de făcut. Exemplele sunt nenumărate. De la înțelegerea BOR-MAI până la situația bugetarilor (Câțu spune că nu sunt în pericol, Violeta Alexandru comunică altceva).

Dar cel mai important declanșator al nerespectării izolării identificat de Adina Alberts se referă la imaginile revoltătoare de la Cluj și întrebările pe care le-au generat ele.

Câteva mii de oameni au fost lăsați să se înghesuie pentru a pleca la muncă în Germania. Un argument destul de bun pentru a avea și alții dreptul să iasă din casă. Acesta a fost întărit și de lipsa de explicații a autorităților în acest caz, în frunte cu domnul tuns bine de la Cotroceni.

Iată ce scrie Adina Alberts pe pagina ei de socializare:


DUPĂ 9 ORDONANȚE MILITARE, observăm că străzile sunt tot mai pline cu mașini, oameni la plimbare, practic viața unora e aproape neschimbată. Restricțiile au fost realmente dure în cea de-a doua ordonanță, însă ce a urmat după, a venit ca o relaxare  treptată.

În plus, în urma mișcărilor stângace ale guvernului, nimeni nu mai ia în serios aceste restricții. Poporul a văzut mii de români scoși din carantină și înghesuiți pe aeroportul din Cluj, trimiși la cules de sparanghel, în Germania.

Apoi au văzut cum Dl Vela relaxează restricțiile de Paște în ceea ce-i privește pe credincioșii ortodocși, deși la cei catolici nu a intervenit, ca apoi președintele Klaus Iohannis să spună „Stop!” și să declare decizia ministrului de Interne una incorectă și iresponsabilă.

După tot acest haos, românii și-au pierdut total încrederea în autorități! Iar situația aceasta face coronavirusul să înflorească iar amenințarea biologică a SARS-CoV-2 să devină foarte periculoasă.”