"Dacă votezi din străinătate prin corespondenţă la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 trebuie să expediezi plicul – care conţine certificatul de alegător completat, semnat şi datat şi buletinul de vot – cu suficient timp înaintea datei votării, pentru a asigura livrarea acestuia până la data de 8 decembrie 2016, ora 24.00 – ora României, la sediul Biroului electoral pentru votul prin corespondenţă. Plicurile livrate după 8 decembrie vor fi anulate, fără a mai fi desigilate", se arată în mesajul MAE.

Plicul trebuie să conţină certificatul de alegător completat, semnat şi datat, şi buletinul de vot.

"Plicul poate fi depus la orice oficiu poştal sau în orice cutie poştală, iar expedierea acestuia este gratuită. Plicul poate fi depus şi la operatorii de curierat, dar pe cheltuiala alegătorului. Biroul electoral pentru votul prin corespondenţă va desigila plicurile cu voturi la data de 11 decembrie 2016, după ora 21.00", se mai arată în mesajul informativ.

Instrucţiuni mai detaliate privind procedura de votare prin corespondenţă se regăsesc pe site-ul MAE.

Autoritatea Electorală Permanentă a anunţat, pe 8 noiembrie, că există 8.889 de cereri de vot prin corespondenţă de la românii din străinătate.

SURSA: News.ro