Așadar, Marcel Ciolacu a scris că Europa ar avea nevoie de mai multe politici sociale. În opinia lui, blocul comunitar ar avea nevoie de „ideile pe care le susține social-democrația europeană”.

Marcel Ciolacu susține că Europa ar avea nevoie de mai multe politici sociale

Premierul a spus apoi, cu modestie, că trebuie „să trecem la fapte” și a susținut că PSD a făcut „mereu lucrul acesta”. Amintim că Ciolacu a participat vineri şi sâmbătă la Congresul Partidului Socialiştilor Europeni (PES).

Evenimentul are loc la Roma. Totodată, este organizat în contextul alegerilor pentru Parlamentul European din iunie 2024.

„Europa are nevoie de mai multe politici sociale, are nevoie de umanizare, are nevoie de energia și ideile pe care le susține social-democrația europeană! Când spunem că nimeni nu mai trebuie lăsat în urmă, trebuie să și trecem la fapte. Și, cu modestie o spun, noi am fost cei care am făcut mereu lucrul acesta”, a susținut șeful PSD, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu SURSĂ FOTO: Dreamstime

Șeful PSD a ținut să felicite mai mulți politicieni

De asemenea, șeful PSD a ținut să felicite mai mulți politicieni. Este vorba despre Pedro Sanchez, Antonio Costa, Stefan Lofven, Mette Frederiksen și Olaf Scholz.

„Fie că vorbim de Pedro Sanchez în Spania, de Antonio Costa în Portugalia, de Stefan Lofven în Suedia, de Mette Frederiksen în Danemarca, de Olaf Scholz în Germania sau de Partidul Social Democrat în România, noi am fost cei care am crescut salariul minim, am mărit pensiile, am creat locuri de muncă, i-am sprijinit pe tineri și am dezvoltat țările noastre.

Iar un exemplu în acest sens este Nicolas Schmit. Comisarul pentru Locuri de Muncă și Drepturi Sociale, omul care a dezvoltat programul SURE prin care am salvat milioane de locuri de muncă. În cadrul SURE, România a beneficiat de peste 3 miliarde de euro”, a mai scris Ciolacu.

Mesajul premierului a strâns sute de reacții din partea urmăritorilor.

Șeful PSD s-a întâlnit cu Pedro Sanchez. Dublă cetățenie pentru românii din Spania

În altă ordine de idei, șeful PSD s-a întâlnit cu președintele Consiliului de Miniștri din Spania, Pedro Sanchez. Cei doi au discutat despre proiectele comune pe care le au Spania și România.

Totodată, i-a mulțumit premierului spaniol pentru sprijinul oferit de Președinția Spaniei la Consiliul UE în vederea aderării României la spațiul Schengen pe cale aeriană și maritimă la finalul lunii martie.

Au stabilit și ultimele detalii privind acordarea dublei cetățenii pentru românii care trăiesc în Spania.

În curând, această dorință a românilor din Spania o să devină realitate ca urmare a eforturilor făcute de cele două partide din Spania și România, a promis șeful PSD.