Așadar, lobby-iştii gigantului american Amazon au accesul interzis în Parlamentul European. Decizia a fost luată la cererea Comisiei pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale.

Amazon a primit o lovitură de la Parlamentul European

O purtătoare de cuvânt a oferit mai multe informații, confirmând informaţiile publicate anterior în Politico.

„Chestorii au autorizat Secretariatul General să retragă cartelele de acces pe termen lung ale reprezentanţilor intereselor Amazon”, a spus purtătoarea de cuvânt, conform Reuters.

Aceasta a ținut să sublinieze ce că o interzicere a accesului în Parlamentul European este o raritate.

Comisia pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale din Parlamentul European a solicitat participarea Amazon la audierile publice dar gigantul american a refuzat în repetate rânduri, amintește sursa menționată.

Solicitarea venit după ce comisia a început să analizeze politica salarială şi condiţiile de muncă ale gigantului. A fost luată în vizor şi atitudinea companiei cu privire la înfiinţarea de sindicate.

Gigantul american avea 14 angajaţi la Bruxelles cu cartele de acces în Parlamentul European

Conform Reuters, Amazon avea 14 angajaţi la Bruxelles cu cartele de acces în Parlamentul European.

ONG-ul Corporate Europe Observatory susţine că gigantul american de retail a cheltuit 18,8 milioane de euro pentru a face lobby pe lângă instituţiile europene, potrivit sursei menționate.

În urma decizie, un purtător de cuvânt al companiei americane a subliniat că sunt dezamăgiți de această decizie. Compania ar fi fost hotărâtă să se angajeze „într-un dialog constructiv cu decidenţii”, susține purtătorul de  cuvânt.

„Suntem dezamăgiţi de această decizie, deoarece vrem să ne angajăm într-un dialog constructiv cu decidenţii”, a declarat un purtător de cuvânt de la Amazon.

Acesta a adăugat că grupul i-a invitat pe decidenţi să îi viziteze facilităţile în mai multe ocazii.

Cu toate acestea, o solicitare de a vizita uzina Amazon din Germania în cursul lunii decembrie nu a putut fi onorată deoarece „acesta este cel mai aglomerat moment al anului pentru afacerile” companiei.

Amazon a dat publicităţii în octombrie primul său raport de transparenţă. Potrivit acestuia, gigantul american are peste 181 de milioane de utilizatori frecvenţi în UE.

Totodată, angajează peste 150.000 de persoane în blocul comunitar.

Amazon
Amazon SURSĂ FOTO: Dreamstime

Grupul american are 250 de depozite şi centre logistice în UE

Conform Reuters, Germania este cea mai mare piaţă a Amazon din Europa, cu 60,4 de milioane de utilizatori activi lunari. Următoarele țări pe listă sunt:

  • Italia – 38,1 de milioane de utilizatori activi lunari;
  • Franţa – 34,6 de milioane;
  • Spania – 25 de milioane.

Grupul american are 250 de depozite şi centre logistice în Uniunea Europeană.