Peste 25% dintre aceştia locuiesc în Marea Britanie, ceea ce arată că Brexitul este o preocupare reală pentru emigranţii români din, aşa că îi atrage oportunitatea de a porni o afacere cu fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană.

Peste 50% dintre românii care vor să se întoarcă au vârste cuprinse între 26 şi 35 de ani, iar 36% dintre cei înscrişi în program provin din zona Moldovei, urmaţi la mare distanţă de Transilvania (17%).

Principalele domenii în care românii din diaspora vor să-şi înceapă o afacere, sunt HORECA şi IT, urmate de Servicii şi domeniile creative, se arată într-un comunicat de presă.

Înscrierile în programul Ro-Win sunt deschise până pe 14 iulie 2018, timp în care românii din diaspora pot aplica pentru a-şi transforma ideea de afacere în realitate. Ultimele înscrieri în program se pot face pe www.ro-win.ro.

Pentru a obţine finanţările în valoare totală de până la 1.260.000 de euro puse la dispoziție prin program, aplicanţii trebuie să parcurgă şi un curs online de antreprenoriat, oferit gratuit de Ro-Win. La finalul acestui curs, aplicanţii vor realiza un plan de afaceri. Momentan, doar 10% dintre cei înscrişi au finalizat acest curs de antreprenoriat şi aproximativ 200 lucrează în mod activ la planul de afaceri.

 “Credem că antreprenoriatul nu este despre idee şi intenţie ci este despre execuţie. De aceea încercăm să-i încurajăm pe toţi cei interesaţi să se înscrie şi să urmeze paşii necesari, echipa Ro-Win fiind pregătită să-i sprijine pe tot parcursul programului.” declară Mihai Zant, Managing Partner Reviro.

Toţi absolvenţii vor putea obtine o finanţare europeană nerambursabilă Diaspora Start-up. În urma selecției planurilor de afaceri și a interviurilor, 36 dintre absolvenţii cursului vor primi granturi a câte 35.000 de euro, la care se adaugă servicii de mentorat şi consiliere în valoare de peste 10.000 de euro.